Teraszburkolat beépítés

Előkészületek:

Mielőtt megtervezné teraszát, a szükséges anyagmennyiséget optimalizálni kell a vágási veszteség minimalizálása érdekében.

Ennek érdekében kérjük, hogy minden esetben egyeztessen a készleten lévő hosszakról.

Tervezés javasolt menete, 3 lépésben:

 

 
1. A teraszburkolat vastagsága alapvetően meghatározza a párnafa tengelyek minimális fektetési távolságát.
burkolat vastagság / párnafák távolsága:
19 mm / 40cm
21 mm / 50 cm
25 mm / 60 cm
28 mm / 70 cm
35 mm / 80 cm
2. A párnafák vastagsága a teherviselő szerkezettől függ.
A legtöbb esetben a 45x70 mm keresztmetszet elegendő.
Ahhoz, hogy kikalkulálja a szükséges anyagmennyiséget, számoljon a szálak közötti 5 mm távolsággal.
3. Mindig kalkuláljon bizonyos mennyiségű többlettel egyrészt a beépítés során esetlegesen keletkező vágási veszteségek miatt, továbbá jól jöhet a későbbiekben, amennyiben esetleg néhány szálat ki kell cserélni.
 

Fektetési útmutató:

 

Felület tisztítása
1. Tisztítsuk meg a burkolandó felületet. Fektessünk le geotextíliát a talajra, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket amit a feljövő növényzet okozhat . Összefüggő betonfelület esetén erre nincs szükség. Fektessük le a párnafákat és szintezzük ki azokat. Betonaljzat esetén használjunk dübeles rögzítést.

 

 

 

Párnafák lefektetése
2. Amennyiben a szerkezetet meg kell emelni, a képen látható módon a párnafa anyagából építsünk alszerkezetet. Kisebb szintkülönbségnél használható állítható műanyag teraszláb is . Ügyeljünk rá, hogy a szerkezetnek kb. 1-2 %-os lejtése legyen, hogy lefolyhasson az esővíz. Csavarozás előtt a burkolatot és a párnafát elő kell fúrni!
Burkolatszál rögzítése
3. Rögzítsük az első burkolatszál sort, minden csatlakozási ponton 2-2 db speciális ötvözetű teraszcsavarral. Ügyeljünk arra, hogy ez a sor fix és teljesen egyenes legyen. Ezt követően 3-4 burkolatszálat helyezzünk mellé úgy, hogy közéjük 5 mm-es távtartót helyezzünk, rögzítsük a őket egyelőre csak a végeken.
Ellenőrző mérések
4. Helyezzünk be az 5 mm-es távtartókat a szálak közé a teljes hosszon, és ahol szükséges, ott használjunk ékelést. Egy spaniferrel vagy parketta feszítővel szorítsuk egymáshoz a 3-4 sort, és rögzítsük a szálakat minden csatlakozási ponton. Figyeljünk a lejtés folyamatos ellenőrzésére, és a párhuzamosság megtartására.

 

Teljes beépítés
5. Ügyeljünk arra, hogy mindig vágjuk meg a burkolatszálak végeit azért, hogy a derékszög garantált legyen. Ennek a toldásoknál van kiemelt jelentősége. Folytassuk az előzőekben leírtakat szakaszosan, amíg a teljes felület beépítésre nem kerül. A burkolás befejeztével nézzük át a rögzítéseket, csatlakozásokat.
Felületkezelés
6. Ahol szükséges, finoman csiszoljuk meg a kritikus pontokat. Ezt követően tisztítsuk meg a felületet ipari porszívóval vagy egy seprűvel, majd végezzük el a pigmentált olajos felületkezelést.

Tovább információkért látogassa meg a „gyakori kérdések és válaszok” menüpontunkat..

 

 
Előkészületek
Tervezés
Párnafákhoz rögzítés
Fektetés
Kész burkolat
Elkészült
Cím:
Zsámbék, Nyárfás u. 2.
(SZÉPIA BIO & ART HOTEL udvarán)
JELENLEG ÁTALAKÍTÁS ALATT!!!
Elérhetőség:
+36 20 984 6315
wood4fun@wood4fun.hu
Nyitvatartás:
Egyeztetett időpontban szeretettel várjük Önöket!
Adatvédelmi nyilatkozat!
PARTNEREINK !
Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu