Kiválasztás szempontjai

 

A fából készült teraszburkolatok mellett napjainkban egyre inkább elterjedt
a fa-műanyag kompozit, az ún. WPC teraszburkolatok alkalmazása.


„Akkor most FA vagy WPC teraszburkolat???” – napjaink dilemmája

Sokszor felteszik nekünk ezt a kérdést. Igény és ízlés dolga.

Őszintén szólva mindkét megoldás jó lehet. Az alábbiakban adunk néhány támpontot az eligazodáshoz, segítve ezzel a választást.

 

 


A műanyag WPC teraszburkolat mellett érv lehet a hangoztatott színtartósság és a karbantartás szükségtelensége. Kényelmes megoldás lehet, azonban hátránya, hogy nagyon könnyen felforrósodik, tartja a hőt, továbbá mechanikai behatásokra betörhet. A fa teraszburkolatok esetében, valóban évente néhány órát rá kell szánni a karbantartásukra, viszont jobb hőszigetelő képességgel rendelkeznek, illetve a mechanikai behatásoknak jobban ellenállnak.
Kezelésével megőrizhető a patinája, megjelenése újjá varázsolható.

A fa teraszburkolatok alapjaiban változtatják meg külső környezetünk stílusát. A természetes melegséget sugárzó, esztétikus megjelenés mellett nagy előnye a kőburkolatokkal szemben, hogy nem fagy fel, illetve a nyári melegben nem forrósodik fel, így mezítláb is közlekedhetünk rajta.

„Jaj, csak fát ne, azt egyfolytában kezelni kell!!!”

- Ugye ismerős gondolat?


Szeretnénk itt egy tévhitet eloszlatni, miszerint sokan tartanak a fa kültéri alkalmazásától, mert bizony a fát kezelni kell, ami egy fáradtságos, macerás megoldás. Kétségtelenül, ha szeretnénk, hogy a fa megőrizze patináját, bizonyos időközönként javasolt a teraszburkolat karbantartása. Ám úgy gondoljuk, hogy az az évente egy alkalommal ráfordított néhány órás egyszerű munka megéri a fáradozást, olyan helyettesítő rendszerekkel szemben, amelyeket karbantartás mentesnek hirdetnek ugyan, de idővel sajnos az is kifakul és felújítása már nem igazán lehetséges.
Azonban, ha mindezek ellenére mégsem kívánják a fát évente kezelni, úgy abban az esetben is tartós marad, viszont a színe ezüstös-szürkére változik, antikolt hatást keltve.

 
Fa fajták
Fa fajták
Színválasztás
Színválasztás
WPC választék
WPC választék
Cím:
Zsámbék, Nyárfás u. 2.
(SZÉPIA BIO & ART HOTEL udvarán)
JELENLEG ÁTALAKÍTÁS ALATT!!!
Elérhetőség:
+36 20 984 6315
wood4fun@wood4fun.hu
Nyitvatartás:
Egyeztetett időpontban szeretettel várjük Önöket!
Adatvédelmi nyilatkozat!
PARTNEREINK !
Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu